Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Juggling: Explorations in technique and creativity



Ο πολιτιστικός οργανισμός Άνάμεσα στους Μέρμηγκες’ προσκαλεί τη γαλλική καλλιτεχνική ομάδα Defracto για πρώτη φορά στην Κύπρο για να διδάξει ένα πρακτικό σεμινάριο στην τεχνική του juggling και να παρουσιάσει απόσπασμα της καινούριας τους παράστασης, Flaque.

Juggling:  Explorations in technique and creativity
από τη βραβευμένη ομάδα
Cie. Defracto | Guillaume Martinet (Γαλλία)
Ένα διήμερο εντατικό σεμινάριο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες που στοχεύει να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την τεχνική του juggling

Θα διδαχθούν:
-Βασικές αρχές & εργαλεία της ζογκλερικής
-Τεχνικές δημιουργίας υλικού & σύνθεσης (κρίκοι και μπάλες)
-Γνωριμία με την τεχνική που έχει αναπτύξει η ομάδα Defracto, η οποία βασίζεται στο συνδυασμό ρυθμού και κίνησης. Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τη δική τους δημιουργική﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ουργική δυναμική συνδυάζοντας ρυθμικές κινήσεις με τη χρήση αντικειμένων.  

Ο Guillaume Martinet αρχικά υπήρξε αυτοδίδακτος στην τεχνική του juggling και αργότερα παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή Le Lido / Centre des Arts du Cirque της Τουλούζης. Ίδρυσε την ομάδα Defracto το 2008 με τους Minh Tam Kaplan και Audrey Jacquiot.

Με τη σόλο παράσταση Cinétique TOC κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Mondial du Cirque de Demain, ενώ η ομάδα έχει  επιλεγεί από το Jeunes Talents Cirque Europe με το project της Circuits Fermés. Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η ομάδα Defracto θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Λάρνακα, στην πλατεία Ερμού, την καινούργια της παράσταση με τον τίλο Flaque, στα πλαίσια του FIRST ATTEMPT.

Ημερομηνίες & Ώρες: 13-14 Οκτωβρίου 2012 | 9.00πμ-4.00μμ (1 ώρα διάλειμμα)
Χώρος: Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Αγ. Λαζάρου 81-83
Κόστος Συμμετοχής: 100€ (για φοιτητές, 80€)
Πληροφορίες: khakikite.com

Το σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του FIRST ATTEMPT, μιας πρωτοβουλίας του πολιτιστικού οργανισμού ‘Ανάμεσα στους Μέρμηγκες’ με την υποστήριξη του δήμου Λάρνακας καθώς και τοπικών πολιτιστικών & εκπαιδευτικών φορέων. Το FIRST ATTEMPT προγραμματίζεται για τις 12-14 Οκτωβρίου με καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, συναντήσεις καλλιτεχνών και παραστάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.
μηγκες"﷽﷽ους Μ΄τικο φοριαρν 2. Για την πραγματοπο
Πληροφορίες:
Αγγελίνα Λυκόγιαννη
97624293