Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γυναίκα από το Παρελθόν / Die Frau von Frueher

Ολέθρια Σχέση: Η Ζωή των Ανθρώπων είναι μια σειρά από Προδοσίες...
Πρεμιέρα: 29 Οκτωβρίου 2011 
Με έργο του δημοφιλέστερου -τη πρόσφατη πενταετία τουλάχιστον- Γερμανού θεατρικού συγγραφέα, του Ρόλαντ Σίμμελπφενιχ, θα ξεκινήσει η ΕΘΑΛ στη Λεμεσό.
Ο Γερμανός συγγραφέας που έργα του έχουν ήδη στην Ελλάδα και μεταφραστεί και παρουσιαστεί τη τελευταία δεκαετία- «Γυναίκα από παλιά», «Αραβικές Νύχτες», «Pusher» και «Χρυσός Δράκος» πέρσι στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας -παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και είναι πολύ πιθανό να παρευρεθεί στη πρεμιέρα του έργου του στα τέλη Οκτωβρίου στη Λεμεσό κατόπιν πρόσκλησης του επαναλειτουργήσαντος στη Κύπρο, Ινστιτούτου Γκαίτε.
Το έργο που θα παρουσιάσει η Κενρική Σκηνή της ΕΘΑΛ, σε μετάφραση της Αθηνάς Παραπονιάρη, είναι το Η Γυναίκα από το Παρελθόν / Die Frau von Frueher-γραμμένο το 2004.
Ένα Ζευγάρι 45αρηδων, ο Φρανκ και η Κλαούντια(Φίλιππος Σοφιανός- ΄Ελενα Χριστοφή ) και ο γιος τους ετοιμάζονται να μετακομίσουν σε άλλη πόλη. Σ΄ ένα  διαμέρισμα γεμάτο πακεταρισμένα αντικείμενα εισβάλλει ξαφνικά μια γυναίκα. Η Ρόμι(Τζωρτζίνα Τάτση ) θυμίζει στον Φρανκ ότι πριν από 24 χρόνια υπήρξε ο μεγάλος έρωτας της ζωής του. Μπροστά στον άναυδο άνδρα και τη σοκαρισμένη γυναίκα του , τον καλεί με πάθος και επιμονή να την ακολουθήσει . Διεκδικεί τις παλιές του νεανικές του υποσχέσεις  για αιώνια αγάπη. Έξω από το σπίτι ο έφηβος γιός του ζευγαριού, ο Άντι(Κων/νος Γαβριήλ)   και το κορίτσι του, η Τίνα(Μαρίνα Βρόντη.) ζουν τις τελευταίες ώρες του έρωτά τους. Μια ιστορία είκοσι σκηνών που αρχίζει σαν φαρσοκωμωδία  και εξελίσσεται σε τραγωδία...
 
Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Στέφανου Κοτσίκου, τα σκηνικά και κοστούμια του Χάρη Καυκαρίδη και πρωταγωνιστούν  ο Φίλιππος Σοφιανός, η Ελενα Χριστοφή, η Τζωρτζίνα Τάτση, ο Κων/νος Γαβριήλ και η Μαρίνα Βρόντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου