Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Βοήθεια προς το Ελληνικό Κέντρο του Δ.Ι.Θ.
Το “αδελφό” Eλληνικό Κέντρο του Δ.Ι.Θ., με το οποίο συμπορευθήκαμε πολλές φορές και σε δύσκολες ώρες, αντιμετωπίζει κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης (!!!).

Η αυξανόμενη, δραματική οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει και το θέατρο - στο επίπεδο της προσέλευσης του κοινού αλλά και στις παραγωγές -κυρίως  όμως στην οικονομική  συνεισφορά της πολιτείας/του Υπουργείου Πολιτισμού προς φορείς, θεσμούς και ομάδες, θιάσους και ανέργους ηθοποιούς…

Το Κέντρο Θεάτρου της Ελλάδας χρειάζεται απαραίτητα ένα ποσό 3 – 4000 Ευρώ για να μπορέσει να μεταφέρει το αρχείο του και τον γραφειακό εξοπλισμό από το κέντρο  της Αθήνας στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, όπου του παραχωρήθηκε ευγενώς, από τον εκλιπόντα μεγάλο δημιουργό, χώρος στέγασής του.

Κάνουμε έκκληση και διοργανώνουμε από τις 18 έως και τις 28 Δεκεμβρίου 2011, 10ημερη καμπάνια  ενίσχυσης και αλληλεγγύης προς το Ελληνικό Κέντρο του Δ.Ι.Θ. και καλούμε πρώτα – πρώτα τα επαγγελματικά θέατρα της Κύπρου (κρατικές σκηνές ή ελεύθερα θέατρα) να προσφέρουν ένα  ποσό(μέρος της είσπραξης μιας παράστασής τους) σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Καλούμε επίσης τα μέλη μας αλλά και οργανισμούς ή εταιρείες που μπορούν και θέλουν, να συνδράμουν για τον ίδιο σκοπό.

Το Δ.Σ. του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου αποφάσισε κατ’ αρχάς να συμβάλει στην καμπάνια αυτή με το ποσό των 1000 Ευρώ και να επεξεργαστεί και άλλες μορφές ή τρόπους ενίσχυσης και ενδυνάμωσης αυτής της πρωτοβουλίας του.

Καλούμε το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και όλα τα επιχορηγούμενα θέατρα να διαβάσουν αυτή την έκκληση την ημέρα της παράστασης που θα ορίσουν ως Ημέρα Αλληλεγγύης προς το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και όλα τα ΜΜΕ να δημοσιεύσουν και να ανακοινώσουν αυτή την πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου του Ι.Τ.Ι..

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Κέντρου από Δευτέρα έως Πέμπτη από 9:00 έως 17:00 και Παρασκευή 9:00 έως 13:00 στο τηλέφωνο 22674920 και στο email: ccoiti@cytanet.com.cy

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Κ.ΙΤΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου