Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κάτω από την Σκάλα

Η κωµωδία του Ντάιερ εξαντλείται στη σχέση δύο ηλικιωµένων µοναχικών ατόµων που ένωσαν τις µοναξιές του για να µπορέσουν να ανθέξουν τη βιοτή. Σε ολόκληρο το έργο δεν υπάρχει ούτε µια νύξη, έστω και έµµεση, ότι αυτοί οι δύο καραβοτσακισµένοι άντρες, οι αποτυχημένοι επαγγελματίες και απωθημένοι στο περιθώριο της ζωής έχουν ερωτική επαφή ή λειτουργούν ακόµη οι σεξουαλικοί αδένες τους. Είναι ένα κουρασμένο, ξοφληµένο ζευγάρι που σχεδόν καταντά άφυλο, όπως όλα τα γερασµένα ετερόφυλα ή οµόφυλα ζεύγη
Κύπρος : Κάτω από την ΣκάλαΗ ΕΘΑΛ παρουσιάζει την βρετανική κωμωδία «Κάτω από την Σκάλα» (Staircase) του Τσαρλς Ντάιερ με πρωταγωνιστές τους Κώστα Βήχα και Αχιλλέα Γραμματικόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο πρωτοπαίχτηκε το 1966 στο Λονδίνο σε σκηνοθεσία Peter Hall και πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε και στο κινημ/φο, το 1969 με τους Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ρεξ Χάρισον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Στα ελληνικά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1997-98 στην Αθήνα στο θέατρο Μουσούρη, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Μίνου Βολανάκη με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο (Τσάρλι) και Γιώργο Μοσχίδη (Χάρι) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία της παράστασης του Kλείτου Κλείτου, τα σκηνικά/κοστούμια του Λάκη Γενεθλή και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση.
Έναρξη παραστάσεων 20 Οκτωβρίου 2012 (ανεπίσημα Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19/10/12 στις 8.30 μ.μ.)
Παραστάσεις κάθε Τρίτη, Σάββατο (8.30μμ) και Κυριακή (6.30)
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου