Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Jhiva- Μέσα σε Σώμα»


Theatro Transcendental: Θεατρική παράσταση, «Jhiva- Μέσα σε Σώμα» 
στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας.
Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Νοεμβρίου 8.30μμ
«Jhiva» σημαίνει το αθάνατο μέσα μας: αυτό που ζει πριν γεννηθούμε και εξακολουθεί να ζει όταν πεθάνουμε. Τι κάνει το «αθάνατο» όταν εμείς ζούμε; Μια παράσταση που συνδυάζει ζωντανή δράση, multimedia, και σωματική έκφραση, και ακολουθεί τη ζωή του διάσημου φιλοσόφου Νίτσε με τα μάτια του «αθάνατου» μέσα του. Ένας κυνηγός της αλήθειας, που έφτασε πολύ κοντά στην αφύπνιση αλλά κατέρρευσε λόγω έλλειψης πίστης. Τι θα άλλαζε στη ζωή μας αν πιστεύαμε σε αυτό το κομμάτι μέσα μας που δεν πεθαίνει ποτέ;

Το Theatro Transcendental (Υπερβατικό Θέατρο)   ασχολείται μόνο με θέματα
και θεωρίες που συμβάλλουν θετικά στην ανθρώπινη συνειδητότητα, χρησιμοποιώντας τη  δύναμη της εικόνας , το ζωντανό παράδειγμα στη σκηνή, τη μουσική, τη σωματική έκφραση και τις συμβολικές έννοιες. Τα θέματα αντλούνται από την φιλοσοφία της ανατολής, την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και την  μοντέρνα ψυχολογία.
Η πρώτη παραγωγή της ομάδας, «Το Δωμάτιο των Απεριόριστων Πιθανοτήτων», αφού περιόδεψε σε όλη την Κύπρο στα Ελληνικά και Αγγλικά, ταξίδεψε στο Edinburgh Fringe Festival όπου απόσπασε πολύ θετικές κριτικές από τον τύπο και το κοινό. «....με ταλέντο και ειλικρίνεια δίνουν μορφή σε άπιαστες αλήθειες χρησιμοποιώντας το χορό και τη μουσική» , είναι ένα από τα σχόλια του τύπου στο Εδιμβούργο.
Για να γίνει η σύνδεση με το κοινό δυνατότερη το TheatroTranscendental οργανώνει θεατρικά Υπερβατικά Εργαστήρια για παιδία και για ενήλικες που φιλοδοξούν να ενισχύσουν και να εξαπλώσουν τους στόχους του.

Τηλ. 96384954
Είσοδος: €15

Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας- Λάρνακα
11-12 Νοεμβρίου 8.30μμ

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, Multimedia: Ελένη Κοσμά
Ερμηνεία, συγγραφή έργου : Κορίνα Κονταξάκη Κινησιολογία, χορογραφίες: Έλσα Σουρουλλά
Σκηνικά: Νάταλι Κύρου
Ήχοι: Ελένη Αργυρού
Ψαλμοί: Κώστας Κονταξάκης
Make up: Μάρα Κονταξάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου