Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ: Οθέλλο - 21 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κιμούλη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Σμαράγδα Καρύδη, Γωγώ Μπρέμπου και Αλέξανδρο Μπουρδούμη, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από ένα θίασο 11 ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών. Η μετάφραση είναι των Γιώργου Κιμούλη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη τα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου και οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου.
Ο “Οθέλλο” είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου δραματουργού της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Γράφτηκε το 1603. Η πρεμιέρα του “Οθέλλο” έγινε στο Whitehall Palace την 1 Νοεμβρίου 1604. Η τραγωδία της ζήλειας, της προδομένης εμπιστοσύνης και της εκδίκησης που γεννά ο φόβος του διαφορετικού.
Το έργο διαδραματίζεται στη Βενετοκρατούμενη Κύπρο. Ο Οθέλλο είναι ο Μαυριτανός υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού της Δημοκρατίας της Βενετίας. Είναι παντρεμένος και σφόδρα ερωτευμένος με τη Δυσδαιμόνα. Όταν ο Οθέλλο δίνει προαγωγή σε έναν άπειρο στρατιώτη του αντί του Ιάγου, γίνεται θύμα της εκδικητικής μανίας του τελευταίου. Εκμεταλλευόμενος το πάθος του Οθέλλο προς τη Δυσδαιμόνα, τον ποτίζει με το μικρόβιο της ζήλειας και τον κάνει να πιστεύει ότι η γυναίκα του τον απατά. Ο Οθέλλο τυφλωμένος από τη ζήλεια δολοφονεί τη Δυσδαιμόνα και στη συνέχεια αυτοκτονεί.
Στους ήρωες του έργου συναντώνται διαχρονικά πάθη που μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή. Αρρωστημένος έρωτας, ζήλεια, υπέρμετρη φιλοδοξία, μίσος, προδοσία.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης - Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Μουσική: Δημήτρης Μαράμης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπιλής
Κινησιολογική επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου
Βοηθός σκηνοθεσίας: Δώρα Στυλιανέση
Διεύθυνση παραγωγής: Βαρβάρα Μερτύρη
Οργάνωση περιοδείας: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: Θεατρική Συνεργασία Γ. Κιμούλη - Κ. Μαρκουλάκη
ΔΙΑΝΟΜΗ:
Οθέλλο: Γιώργος Κιμούλης
Ιάγο: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Δυσδαιμόνα: Σμαράγδα Καρύδη
Αιμιλία: Γωγώ Μπρέμπου
Κάσσιος: Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Ροντρίγκο: Γιώργος Ψυχογιός
Μπραμπάντιο/Γκρατιάνο: Ηλίας Πετροπουλέας
Δούκας: Γιάννης Κοτσαρίνης
Μπιάνκα: Τραϊάνα Ανανιά
Γυναίκα: Δομνίκη Μητροπούλου
Στρατιώτες: Στάθης Παναγιωτίδης, Μιχάλης Σακκουλής, Νίκος Μιχάκος, Μαρία Παπαδοπούλου, Γιάννης Μυλωνάς
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
Ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής.
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 18 Σεπτεμβρίου του 1956. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα “Ελεύθερο Θέατρο”.
Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας”.
Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Είναι μέλος του “Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών” - στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος - και μέλος της “Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων”.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ
Ηθοποιός, σκηνοθέτης.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το ‘91. Εργάστηκε αμέσως στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Θέατρο: Το Γαλάζιο Πουλί, Σαλώμη, Η Αρρώστια της Νιότης, Οι τελευταίοι, Η Φιλονικία, Η Βενετσιάνα, Τερέζ Ρακέν, Η Δούκισσα του Μάλφι, Σελεστίνα, Βρωμιά, Θηλειά, Φοίνισσες, Καλιγούλας, Εδουάρδος Β’, Παίζοντας Με Την Φωτιά, Ο Συλλέκτης, Πέτρες Στις Τσέπες του, Άμλετ, Ιππόλυτος, Festen, Ο Δον Ζουάν στο Σόχο, Sleuth.
Κινηματογράφος: Ριζότο, Επικίνδυνες Μαγειρικές, Το Όνειρο του Σκύλου, κ.ά
Τηλεόραση: Γυναίκες, Ανατομία Ενός Εγκλήματος, Το Τρίτο Στεφάνι, Λόγω Τιμής, Να με προσέχεις, Η ζωή που δεν έζησα, Έτσι ξαφνικά, Γιούγκερμαν κ.ά
Έχει παρουσιάσει το ριάλιτι παιχνίδι Survivor και το τηλεπαιχνίδι Power of 10 στο Mega Channel.
Το 2007 δημιούργησε τον καλλιτεχνικό οργανισμό CoYoT στο θέατρο Χώρα με το Γ. Λυκιαρδόπουλο. Τον Απρίλιο του 2009 δήλωσε για πρώτη φορά παρουσία στα πολιτικά πράγματα, υπογράφοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος “Δράση” και στις ευρωεκλογές 2009 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα. Από το 2010 έως σήμερα συνεργάζεται με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου