Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΕΤΥ(Ο)ΜΟΛΟΓΙΑ

Μια παράσταση-συνεργασία της σκηνοθέτη Μαρίας Κυριάκου με τον ηθοποιό Μάριο Ιωάννου, στα πλαίσια του PROJECT ROOM #3: SCENIC AFFAIRS του εικαστικού Παναγιώτη Μιχαήλ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 25,26 Οκτωβρίου και 1,2,8,9 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, Λευκωσία
& 7 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Ώρα Έναρξης: 8:30 μ.μ.
Κρατήσεις: 22797400, 77777745


Για το έργο:
Ετυμολογία: ο έτυμος λόγος, ο αληθής λόγος, ο λόγος που δεν ξεχνιέται.
Με αφετηρία την αναζήτηση της αλήθειας στο λόγο και κατ’ επέκταση στην επι-κοινωνία μέσα από αυτόν και τη θέση του ατόμου στο παρόν κοινωνικό πλαίσιο, το έργο ‘εγκυμονεί’ την ομολογία ενός ανθρώπου που στην προσπάθειά του να αντέξει μια στυγνή πραγματικότητα, επαναπροσδιορίζει αυτή την ίδια την αναζήτηση, αντικαθιστώντας την με το φαντασιακό. 
Το κείμενο του έργου προέκυψε από τη συνεργασία της σκηνοθέτη Μαρίας Κυριάκου με τον ηθοποιό Μάριο Ιωάννου, μέσα από την κοινή τους προσπάθεια να εννοήσουν το σκηνικό που τους δόθηκε και να το επεξεργαστούν θεατρικά.


Για το Project Room #3: Scenic Affairs:
Η παραγωγή αυτή αποτελείται από τρία μονόπρακτα Κυπρίων δημιουργών τα οποία είναι βασισμένα σε ένα τρισδιάστατο εικαστικό έργο του καλλιτέχνη Παναγιώτη Μιχαήλ, το οποίο λειτουργεί και ως σκηνικό της παράστασης.
Τρείς σκηνοθέτες κλήθηκαν να σκηνοθετήσουν ένα από αυτά τα μονόπρακτα, ο καθένας χρησιμοποιώντας ηθοποιούς, μουσικούς και ενδυματολόγους της επιλογής τους. Τα τρία εικοσάλεπτα μονόπρακτα θα παρουσιάζονται διαδοχικά την ίδια βραδιά με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα μεταξύ τους. Μετά το τέλος των παραστάσεων, το εικαστικό έργο/σκηνικό θα συνεχίσει να εκτίθεται στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών.  Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο, θα προβάλλονται οπτικογραφημένες οι παραστάσεις και των τριών μονόπρακτων.

Έργα: Από μια Κλωστή του Χαράλαμπου Γιάννου σε σκηνοθεσία Άντρης Χ. Κωνσταντίνου, με τους ηθοποιούς Λένια Σορόκου και Βαλεντίνο Κόκκινο. Ο Κήπος Μας του Αντώνη Γεωργίου σε σκηνοθεσία Νικόλα Κουρουμτζή, με τους ηθοποιούς Κίμων Αποστολόπουλο, Λευτέρη Σαλωμίδη και Αντρέα Μακρή. Ετυ(ο)μολογία σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου, με τον ηθοποιό Μάριο Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου