Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Μόλις χώρισαΒασίλη Μυριανθόπουλου & Βαγγέλη Χατζηνικολάου

Φίλοι μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ACT THEATRE της Έλιας Ιωαννίδου και της Χριστιάνας Αρτεμίου, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του παρουσιάζει φέτος στο κοινό της Κύπρου, την απολαυστική θεατρική κωμωδία με τίτλο Μόλις Χώρισα των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου, σε σκηνοθεσία του μαιτρ του είδους Βασίλη Μυριανθόπουλου και διασκευασμένο στην κυπριακή διάλεκτο από την Χριστιάνα Αρτεμίου
Λίγα λόγια για το έργο:
Το Μόλις Χώρισα περιγράφει με καυστικό τρόπο αυτό ακριβώς που συμβαίνει -και που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά - μετά από κάθε χωρισμό.

Το πάρτι-έκπληξη για τα γενέθλια της Ηλέκτρας κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μεγάλο δράμα εξ αιτίας ενός μηνύματος που της έχει αφήσει ο Πέτρος στον τηλεφωνητή της. Όλοι ξέρουν το μήνυμα εκτός από την Ηλέκτρα, η οποία πιστεύει ότι ο Πέτρος θα την αγαπά εφ όρου ζωής ενώ εκείνος της ζητά να χωρίσουν.

Νεύρα, κόντρες, αστεία και πολλές άλλες καταστάσεις, οικείες στους περισσότερους από εμάς συνθέτουν αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία.

Το Μόλις Χώρισα αφορά πάντα τους ανθρώπους που κατοικούν στην συγκεκριμένη πόλη, όπου ανεβαίνει η παράσταση, με τοποθεσίες, οδούς και εικόνες που πρέπει να είναι αναγνωρίσιμες από τους θεατές.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Μελίνα τις θεατρικές περιόδους 1998-2000 και στο Θέατρο Λαμπέτη το 2005-2006. Η θεατρική επιτυχία του έργου οδήγησε στην κινηματογραφική μεταφορά του το 2008, μία ταινία που ξεπέρασε τις 450.000 εισιτήρια.

Υπόθεση:
Η Ηλέκτρα χωρίζει, την πιο ακατάλληλη μέρα! Τη μέρα των γενεθλίων της και τη μέρα που μαθαίνει ότι είναι έγκυος! Οι κολλητοί της προσπαθούν να την προφυλάξουν, να την προστατέψουν και εκεί γίνονται όλες οι παρεξηγήσεις…
Ένας Ισπανός dj που σκάει σαν κομήτης και δεν μιλάει ελληνικά, μια dealer της Tupperware που μπαίνει σε λάθος σπίτι, λάθος ώρα και ένας πιτσαδόρος που αναδεικνύεται σε stripper! Και εκεί όλα ξεκινούν και όλα αποκαλύπτονται! Γιατί η Μαίρη με τον Δημήτρη είναι σεξομανιακοί με τις ταινίες; Γιατί ο Μήτσος παρηγορεί χήρες και ορφανά; Γιατί ο Πέτρος, ο φίλος της Ηλέκτρας δεν τη χωρίζει κατά πρόσωπο και της αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή; Γιατί η Λου έχει κάνει το σπίτι κέντρο διερχομένων;
Το Μόλις Χώρισα των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου, είναι μια σύγχρονη ανατρεπτική κωμωδία και ασχολείται με τις σχέσεις των δύο φύλων και το ζήτημα που προκύπτει πάντα ανάμεσα τους, τον χωρισμό. Δέκα ρόλοι επί σκηνής, πέντε άντρες και πέντε γυναίκες, έχουν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση για το ίδιο θέμα και η κωμωδία χτίζεται ακριβώς πάνω σε αυτές τις αντίθετες κοσμοθεωρίες. Με έντονα συναισθήματα, εκρήξεις, μουσική, χρώματα, οι ήρωες καταλήγουν σ' αυτό που θα τους ενώνει πάντα, την αγάπη.
Η Ηλέκτρα χωρίζει και δεν το ξέρει, οι φίλοι και η μαμά της, της κάνουν πάρτυ - έκπληξη για τα γενέθλια της, μια dealer της Tupperware κάνει απλά λάθος σπίτι και ανακατεύει τους πάντες, ένας Ισπανός ξυπνάει σε λάθος κρεβάτι και ένα pizza- boy καταλήγει ν’ ανέβει στα τραπέζια λάθος ώρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Έργο: Μόλις Χώρισα
Συγγραφέας: Βασίλης Μυριανθόπουλος & Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Μεταφραση στα κυπριακα Χριστιανα Αρτεμίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντρη Κουδελλα
Σκηνογράφος: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Σπύρου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Λαζογλου
Μουσική Επένδυση / Στούντιο: Νικόλας Ντιμας
Μακιγιάζ: Λίτσα Ιωαννιδου
Ηθοποιοί: 10 ηθοποιοί (5 γυναίκες και 5 άνδρες)

ΗΛΕΚΤΡΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ

ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟY ΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΦΙΑΚΚΑ ΜΑΙΡΗ
ΧΑΡΗΣ ΚΚΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, της Μαίρης

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μήτσος)

ΕΛΕΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟY ΜΑΜΑ

ΜΑΡΙΕΛΛΑ ΣΑΒΒΙΔΟY Κα ΤΙΤΙΚΑ
ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ_ VITTOR
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΜΑΖΟΥ PΙΖΖΑ ΒΟΥ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΤΣΙΩΝ 8.30μμ
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ,ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

www.soldout-tickets.com.cy
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 77777181

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου