Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» της ΜΑΡΤΑ ΜΠΟΥΤΣΑΚΑ


Το Θέατρο VERSUS παρουσιάζει το σύγχρονο έργο της Μάρτα Μπουτσάκα, «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο», από την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στο Θέατρο ΕΝΑ Λεμεσού (Β΄ Δημοτική Αγορά).

Τρεις ιστορίες «συγκρούονται» σ' ένα τροχαίο κι η ζωή αναλαμβάνει να κάνει τους δικούς της απίστευτους συνδυασμούς. Στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου, ένας άντρας και δυο γυναίκες, άγνωστοι μεταξύ τους, που ειδοποιήθηκαν ξαφνικά ότι τρεις δικοί τους άνθρωποι βρίσκονται βαριά τραυματισμένοι στην εντατική, έρχονται αντιμέτωποι με ασαφείς πληροφορίες, υποψίες, αναπάντητα ερωτήματα, μυστικά, ίντριγκες, ανατροπές, αποκαλύψεις. Αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό σ’ ένα παιγνίδι αυτογνωσίας, σ’ ένα πόλεμο νεύρων μέχρι την αποκάλυψη της «οδυνηρής» αλήθειας.

Ποια σχέση έχουν μεταξύ τους η Άννα, ένα κορίτσι δώδεκα χρόνων, η Λίδια, μια νεαρή γυναίκα 29 χρόνων και ο Τζουζέπ, ένας άντρας 56 χρόνων; Πώς και γιατί βρέθηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο και προς τα πού ταξίδευαν; Γιατί κανένας από τους τρεις δεν είχε μιλήσει ποτέ για την ύπαρξη των άλλων δύο; 

Η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτις και σεναριογράφος Μάρτα Μπουτσάκα, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναικείες φωνές της Καταλονίας αλλά και ολόκληρης της Ισπανίας, υπογράφει μια ιστορία για την κρίση των συναισθηματικών και κυρίως των οικογενειακών σχέσεων στη σύγχρονη εποχή.

Το έργο «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» γράφτηκε το 2009 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Grec της Βαρκελώνης το 2010. Συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του στο Θέατρο Versus της Βαρκελώνης το 2011, για να παρουσιαστεί στη συνέχεια στο Θέατρο Act της Πάτρας το 2012, αλλά και σε θεατρικά αναλόγια που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη και σε 3 πόλεις του Καναδά.

Η καταλανική δραματουργία αποτελεί μια από τις πιο ακμαίες σύγχρονες δραματουργίες κατατάσσοντας το καταλανικό θέατρο σε μια από τις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής δραματουργίας. Τα έργα συγγραφέων όπως ο Γκιλιέμ Κλούα, ο Τζόρντι Γκαλθεράν, ο Εστέβα Σολέρ, η Μάρτα Μπουτσάκα κ.ά., ανεβαίνουν σήμερα στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά Φεστιβάλ και στις πιο πρωτοποριακές θεατρικές σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ & Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ανδρέας Χριστοδουλίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Ιωάννου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νάτια Χαραλάμπους (Μητέρα), Μάνος Γαλανής (Τόνι), Παντελίτσα Μαυρογιάννη (Σάρα)


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Λεμεσός:
Θέατρο ΕΝΑ Λεμεσός (Β’ Δημοτική Αγορά)
Ώρα: 8:30 μ.μ.

Επίσημη πρώτη παράσταση:
Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012
Ημερομηνίες Παραστάσεων:
26, 27 Νοεμβρίου και 3, 5, 7, 8, 9, 10 Δεκεμβρίου 2012

Πληροφορίες/Κρατήσεις: τηλ.: 96 458399

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου