Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου με το Γιώργο Καραμαλέγκο


Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΗΝΗ  (Red Stage Theatre) μέσα στα πλαίσια της διοργάνωσης εργαστηρίων για επαγγελματίες ηθοποιούς, ανακοινώνει μια εξαιρετική ευκαιρία 6-ήμερου εργαστηρίου Σωματικού Θεάτρου με το Γιώργο Καραμαλέγκο πάνω στο έργο Μήδεια του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά από τις 7-12 Απριλίου 2012.
(Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη) (η τελευταία μέρα του εργαστηρίου θα λειτουργήσει ως ανοιχτή παρουσίαση της δουλειάς που θα έχει γίνει, προς το ενδιαφερόμενο κοινό) Η γλώσσα διδασκαλίας του εργαστηρίου θα είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στο Αρχαίο Μνημείο Καστελιώτισσας.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, σπουδαστές και σε οποιονδήποτε έχει σοβαρό ενδιαφέρον στην θεατρική και προσωπική έρευνα και απασχολείται συχνά με το θέατρο.

Η διδασκαλία θα βασιστεί στη σωματική γείωση, ενέργεια, παρουσία και την απλότητα του performer/ηθοποιού μέσα από physical/acting training και αυτοσχεδιασμό.

Η δουλειά βασίζεται με δυναμικές ασκήσεις γείωσηs για επαναφορά απο το νου στο σώμα και ανάπτυξη/επίγνωση της σωματικής ενέργειας , επίγνωση του σώματος και του χώρου (space), ανάπτυξη της δύναμης, ακρίβεια και ευελιξία καθώς και παρατήρηση των προσωπικών χαρακτηριστικών του ηθοποιού για συνειδητότητα της σκηνικής παρουσίας.

Εργαλεία από Grotowski και Meyerhold για τη δημιουργία και την εξερεύνηση της θεατρικής κίνησης και εξάσκηση κειμένου και συναισθηματικών επιπέδων μέσω υψηλής σωματικής έντασης.                                



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος είναι performer/ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος, και ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα και εκπαιδεύτηκε στην σχολή "Αρχή" της Νέλλης Καρρά. Εργάστηκε στο θέατρο και την τηλεόραση στην Αθήνα και το 2001 μετακόμισε στο Λονδίνο. Εκεί εκπαιδεύτηκε με τον Philippe Gaulier καθώς και με μέλη των Complicite.

Είναι ιδρυτής της ομάδας Tmesis Τheatre(www.tmesistheatre.com ) καθώς και του Physical Fest (διεθνές φεστιβάλ physical theatre ( www.physicalfest.com ). Ο Γιώργος περιοδεύει στην Αγγλία και στην Ευρώπη και Αφρική και έχει συνεργαστεί επαγγελματικά μεταξύ άλλων με τους:
Malou Auraudo (Pina Bausch Tanztheater), Tanya Khabarova (Derevo), Yoshi Oida, Genadi Bogdanov (Biomechanics), Linda Kerr Scott (Complicite), Fin Walker (Εθνικο Θεατρο - Λονδινο) και με άλλους εμπνευσμένους δασκάλους του θεάτρου.

Επίσης διδάσκει και σκηνοθετεί σε δραματικές σχολές στην Αγγλία και την Ευρώπη όπως: RADA, LAMDA, St Martin's Drama Centre, Αρχή, Vimeo και άλλα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εργαστηρίου Σωματικού Θεάτρου/Μήδεια του Ευριπίδη μετάφρ. Γ. Χειμωνά:
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξεύρεση στοιχείων της ιστορίας της Μήδειας σε αφηρημένη μορφή. Αυτού του είδους η μορφή θα επιτρέψει στους ηθοποιούς και στο κοινό να συνεργαστούν με συναισθηματικές καταστάσεις μέσα από τα καθολικά στοιχεία ενός χαρακτήρα, για να εμπλουτιστεί με ανθρώπινες ιστορίες και να εξευρενήσει ένα είδος θεάτρου που μιλά μέσα από αρχέτυπα και ανταπόκριση συναισθημάτων παρά λογικής.
Θα γίνει δουλειά μεταξύ κειμένου και αναπνοής. Θα μας οδηγήσει σε ένα οργανικό υποκριτικό στυλ, όπου κείμενο, συναίσθημα, υποκριτική και σωματικότητα είναι ένα. Το αποτέλεσμα είναι πιο πολύ οργανικό, απλό, και παίξιμο ρεαλιστικής μορφής το οποίο απασχολεί συναισθηματικά τον ηθοποιό και το  κοινό.

Σύνολο 30 ωρών εργασίας εκτός των διαλειμμάτων.
(Όλες τις μέρες εκτός του Σαββάτου , θα γίνεται 1 ώρα μεσημεριανού διαλείμματος –υπάρχουν εστιατόρια κοντά στην περιοχή- και ακόμα ένα μικρό διάλειμμα. Κατά τη διάρκεια του μικρού διαλείμματος θα προσφέρονται σνακ και ποτά, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εργαστηρίου).

Η ώρα προσέλευσης είναι πάντοντε 15 λεπτά πριν την ώρα έναρξης στο πρόγραμμα.

1η μέρα / 7 Απριλίου 2012     Σάββατο     3:30μμ – 7:30μμ
Καλωσόρισμα, γνωριμία με την ομάδα, επεξήγηση διαδικασίας και ύφους εργασίας.
Σωματικό και φωνητικό ζέσταμα.
Ασκήσεις
Διαχωρισμός του έργου σε ενότητες και κοινή ονομασία ενοτήτων.
Ανάλυση του έργου
Εισαγωγή στην δουλειά του χορικού.
      2η μέρα/ 8 Απριλίου 2012      Κυριακή     10:00πμ – 5:30μμ
      Ανάλυση έργου
      Σωματικό και φωνητικό ζέσταμα / training /ασκήσεις
      Πρώτη δημιουργία σχήματος του έργου δημιουργώντας εικόνες, συνοχή κινήσεων με       αριθμούς και αυτοσχεδιασμούς βασιζόμενους στους τίτλους των ενοτήτων.
      Πέρασμα όλων των ενοτήτων για εξάσκηση
      Σημειώσεις και διανομή μερών του έργου
      3η μέρα/ 9 Απριλίου 2012      Μεγάλη Δευτέρα    10:30πμ – 5μμ
      Ζέσταμα / training
      Επινόηση/εξερεύνηση του πρώτου μέρους του έργου από εικόνες και   αυτοσχεδιασμούς της προηγούμενης ημέρας
      Πρόβα και πέρασμα του πρώτου μέρους
      Σημειώσεις
      4η μέρα/ 10 Απριλίου 2012     Μεγάλη Τρίτη            10:30πμ – 5μμ
Ζέσταμα
      Σωματικές και φωνητικές ασκήσεις
      Επινόηση/εξερεύνηση του δεύτερου μέρους του έργου
      Πρόβα και πέρασμα του δεύτερου μέρους
      Σημειώσεις
      5η μέρα/ 11 Απριλίου 2012     Μεγάλη Τετάρτη    10:30πμ – 5μμ
      Ζέσταμα
      Σωματικές και φωνητικές ασκήσεις
      Επινόηση/εξερεύνηση του τρίτου μέρους του έργου
      Πρόβα και πέρασμα τρίτου μέρους
      Σημειώσεις
      6η μέρα/ 12 Απριλίου 2012     Μεγάλη Πέμπτη     10:30πμ – 5μμ
      Ζέσταμα
      Πρόβα και πέρασμα όλων των μερών του έργου
      Σημειώσεις
      Ενδυματολογικό μέρος πρόβα
      Σημειώσεις
      Show!  Παρουσίαση δουλειάς 6-ήμερου εργαστηρίου

Ο εκπαιδευτής του εργαστηρίου, μπορεί να κάνει όποιαδήποτε αλλαγή σε κείμενα ή στον τρόπο εξέλιξης και ασκήσεων του εργαστηρίου, όπως θα κρίνει ο ίδιος πιο κατάλληλο σύμφωνα με την ομάδα που θα δουλεύει.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ τηλ 70002829
REGISTRATION FEE: €265
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 10η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012.
Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται επιστροφή του ποσού εγγραφής για ακύρωση συμμετοχής, για εύλογους λόγους της διοργάνωσης και διεξαγωγής του εργαστηρίου. Μόνο σε περίπτωση μη διεξαγωγής του εργαστηρίου και ακύρωσής του από τον διοργανωτή – ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΗΝΗ-  το ποσό εγγραφής θα επιστραφεί σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.
Δίπλωμα συμμετοχής θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες εφόσον δεν θα έχουν καθόλου απουσία από το εργαστήρι. Τυχόν απουσίες 1-2 (συνολικά) ωρών θα πρέπει να ενημερώσουν τον εκπαιδευτή έγκαιρα και αν είναι δυνατόν ακόμα πιο έγκαιρα το διοργανωτή του εργαστηρίου.
Λόγω της εντατικής δουλειάς που θα γίνει θα είναι πολύ δύσκολο να γίνονται απουσίες εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος.
Παρακαλούμε όπως διαβάσετε/’φρεσκάρετε’ το έργο πριν τη διεξαγωγή του εργαστηρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την Ελένη Οδυσσέως στο 70002829 ή στο theatre@kokkiniskini.com Πιο κάτω, πληροφορίες και στα αγγλικά, για το Γιώργο Καραμαλέγκο και το εργαστήρι που θα διεξαχθεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου