Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πρόγραμμα ανάπτυξης της σύγχρονης θεατρικής γραφής από το Κυπριακό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από: Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου
Θέμα: Πρόγραμμα ανάπτυξης της σύγχρονης θεατρικής γραφής από το  Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και τον ΘΟΚ
Ημερομηνία: 21 Μαρτίου 2012



Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό πρόγραμμα ενίσχυσης της σύγχρονης θεατρικής γραφής.  Για το σκοπό αυτό  προσκαλούν στην Κύπρο τον παγκοσμίου φήμης μέντορα θεατρικών συγγραφέων Graham Whybrow. O Whybrow υπήρξε Διευθυντής Δραματολογίου στο θέατρο Royal Court του Λονδίνου στη δεκαετία του 90, την περίοδο που το θέατρο αυτό ανέδειξε ονόματα όπως ο Μάρτιν Μακντόνα, η Σάρα Κέην, Μάρκ Ρέινβενχιλ,  και ο Έντα Γουόλς. Από τότε η διεθνής καριέρα του έχει στόχο την προώθηση και καλλιέργεια καινούργιων θεατρικών έργων παγκοσμίως. Η πείρα και οι γνώσεις του έχουν αξιοποιηθεί από θέατρα διεθνούς φήμης όπως η Schaubühne Berlin και Abbey Theatre Dublin. Έχει διδάξει και δώσει σεμινάρια σε 25 χώρες.
Στην Κύπρο ο Graham Whybrow θα μπορέσει να προσφέρει την εμπειρία του με δύο τρόπους:

α. Επαφές με τον ΘΟΚ, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, και φορείς του θεάτρου με στόχο την ανάπτυξη μεθοδολογίας για τον εντοπισμό νέων θεατρικών συγγραφέων καθώς και την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τη στήριξη της σύγχρονης θεατρικής γραφής.

β. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ “Κύκλος Θεατρικών Συγγραφέων”

Στόχοι του εργαστηρίου, που θα επικεντρωθεί στη δραματουργία, στη θεματολογία αλλά και στη μεθοδολογία εξέλιξης του κάθε συγγραφέα, θα είναι η καλλιέργεια καινούργιου οράματος, σύγχρονων προσεγγίσεων και αυθεντικών φωνών στο κυπριακό θέατρο.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Το εργαστήρι απευθύνεται σε συγγραφείς μέχρι 45 ετών που έχουν γράψει τουλάχιστον ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο το οποίο έχει παρουσιαστεί με κάποιο τρόπο (ολοκληρωμένη παράσταση ή θεατρικό αναλόγιο). Ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος, μέχρι 10 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν μέχρι τις 4 Απριλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccoiti@cytanet.com.cy, τα ακόλουθα:
      Βιογραφικό με έμφαση στη θεατρική πορεία του συγγραφέα
      Δείγμα γραφής: Ένα ολοκληρωμένο έργο που έχει παρουσιαστεί με οποιοδήποτε τρόπο (ολοκληρωμένη παράσταση ή θεατρικό αναλόγιο) μαζί με σύντομη περίληψή του
      Όνομα, διεύθυνση (ταχυδρομική και ηλεκτρονική) και αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Πρόγραμμα: Τετράωρες ομαδικές συναντήσεις (10 π.μ 2 μ.μ) των συμμετεχόντων με τον Graham Whybrow στις 21, 22, 28 και 29 Απριλίου, και προσωπική συνάντηση του καθενός από τους συμμετέχοντες με τον Graham Whybrow για μία ώρα (την περίοδο 23 27 Απριλίου), σε χρόνο που θα καθοριστεί από τους ίδιους.  Ο χώρος των συναντήσεων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Το πρόγραμμα στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 150 ευρώ, ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 9 Απριλίου στα γραφεία του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου