Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πουπουλένιος

Ο νεαρός συγγραφέας Κατούριαν Κατούριαν ανακρίνεται από δύο αστυνομικούς με μεθόδους σωματικής αλλά και ψυχολογικής βίας. Είναι ύποπτος για φόνους μικρών παιδιών, καθώς οι ιστορίες του περιγράφουν δολοφονίες που έγιναν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο αδερφός του Μίχαλ, άτομο με νοητικά προβλήματα, ανακρίνεται επίσης. Μέσα από την ανάκριση αλλά και από τις ιστορίες του Κατσουριάν, αποκαλύπτεται ένας θανάσιμος κύκλος βίας που ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και καθορίζει τη ζωή του και τη ζωή τού αδερφού του.
Ένας από τους πιο πολυπαιγμένους τα τελευταία χρόνια στα ελλαδικά και κυπριακά θέατρα, δραματουργούς, ο Μάρτιν ΜακΝτόνα είναι ο επόμενος «φιλοξενούμενος» της ΕΘΑΛ για την 23η θεατρική περίοδό της. Η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ σε συνεργασία με μια νέα θεατρική Ομάδα, την «Έρως Αμμόχωστος» στη Κύπρο, θα παρουσιάσει το Φλεβάρη και το Μάρτη του 2012 το έργο «Ο Πουπουλένιος» ή επί το πρωτότυπο, The Pillowman.
H μετάφραση είναι της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλλη- η οποία με την ευκαιρία αυτή θα έρθει στη Κύπρο και θα πραγματοποιήσει και ένα «μικρό» σεμινάριο για τη θεατρική μετάφραση-, η σκηνοθεσία του εκ των ιδρυτών του «Έρως Αμμόχωστος», παλιού γνώριμου της ΕΘΑΛ, Γιώργου Μουαίμη, τα σκηνικά- κοστούμια της Μαρίνας Χατζηλουκά και οι φωτισμοί της Καρολίνας Σπύρου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Κατερίνα Καζαντζή.
Στη διανομή εμφανίζονται οι ηθοποιοί Ανδρέας Φυλακτού, Φώτης Γεωργίδης, Δημήτρης Αντωνίου, Κατερίνα Καζαντζή και Γιάννος Αντωνίου.

Τρίτη έως Πέμπτη
Από: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2012
Μέχρι: Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου, 2012
Ώρα: 20:30

Aίθουσα Μελίνα Μερκούρη
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς
Λευκωσία,
Τηλέφωνο: 22797650

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου