Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τέσσερα ερωτικά πορτρέτα

Το έργο του Λούκας Μπέρφους με τίτλο «Τέσσερα ερωτικά πορτρέτα» διασκεύασε και σκηνοθετεί ο Σώτος Σταυράκης, κρατώντας και ένα ρόλο στην παράσταση μαζί με τους Βασιλική Κυπραίου, Παναγιώτα Μόνια, Μιχάλη Μακρή και Ανδρέα Κουτσουμπά.
Στο έργο παρακολουθούμε τέσσερις χαρακτήρες: μια ζωγράφο παντρεμένη με ένα γιατρό και έναν επιτυχημένο δικηγόρο με μια ψυχικά ανισόρροπη γυναίκα.
Δύο ζευγάρια που επιλέγουν να ζουν τις ανυποψίαστες ζωές τους μέχρι τη στιγμή που η ζωή θα τους φέρει αντιμέτωπους με την τραγική τους μοίρα.
Μπορεί και πρέπει να συγχωρείται η απιστία;
Συνεκτικός ιστός μεταξύ τους ο Έρωτας με τα διάφορα προσωπεία που ο καθένας από τους τραγικούς ήρωες του Λούκας Μπέρφους τον αντιλαμβάνεται.
Σε αυτό το καταπληκτικό σε δομή και θεατρική πλοκή έργο του, ο συγγραφέας καταφέρνει να απεικονίσει το τραγικό παιχνίδι της ζωής με φόντο την τέχνη, τον έρωτα και την ανατροπή.
Σε μια εποχή οπότε ο θεός ο ίδιος αγνοείται ή αναγνωρίζεται μόνο ως επιχείρηση (Ιεραπόστολος) ο Λούκας Μπέρφους με την προβληματική του μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο της ελευθερίας, της ηθικής και των σύγχρονων σχέσεων.
Οι ήρωες του έργου «Τέσσερα ερωτικά πορτραίτα» μέσα στη σύγχρονη πνευματική Βαβέλ που τους περιβάλλει, φαίνονται αδύναμοι να ξεπεράσουν τα σημεία των καιρών και παραπαίουν συγχυσμένοι μπερδεύοντας την άνευ όρων αποδοχή του άλλου και την ελευθερία με την ασυδοσία και εντέλει την ανηθικότητα.
Σκηνοθεσία / διασκευή: Σώτος Σταυράκης
Σκηνικά και επιμέλεια κοστουμιών: Λία Βογιατζή
Μουσική: Μάριος Χρίστου
Ερμηνεύουν: Βασιλική Κυπραίου, Παναγιώτα Μόνια, Μιχάλης Μακρής, Σώτος Σταυράκης, Ανδρέας Κουτσουμπάς

Πολυχώρος Κατ' Οίκον
Περικλέους 47
Λευκωσία 
 
8 & 9 Φεβρουαρίου, 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου