Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η Άλλη Γυναίκα στον Καθρέφτη

Θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theater

Βασισμένο στις «Χρωματιστές Γυναίκες» του Βασίλη Ζιώγα.

Συντελεστές της παράστασης είναι:
Διασκευή/ Δραματουργική επεξεργασία: Ευαγγελία Ονουφρίου
Επιστημονικός σύμβουλος: Κώστας Κωνσταντή
Υπεύθυνος παραγωγής: Νικόλας Δημητρίου
Πρωτότυπη μουσική/ παραγωγή ήχου: Μαρίνος Κάσινος
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Κορδάτου
Τεχνική Επιμέλεια (φώτα, ήχος): Ευριπίδης Δίκαιος
Σχεδιασμός προγράμματος/ αφίσας: Ιωάννα Παττίχη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ευαγγελία Ονουφρίου, Ελεάνα Χαραλάμπους και Μαριέττα Χατζηκυριάκου.
Χώρος: Μιχαήλ Κουσουλίδη, 5 βιομ.Παλλουριώτισσας, Λευκωσία.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 99 740 773
Λευκωσία: Σάββατο19, Δευτέρα 21, Σάββατο 26, Δευτέρα 28,
Νοεμβρίου και Σάββατο 10, Δευτέρα 12, Σάββατο 17, Δευτέρα 19, Δεκεμβρίου.
Ώρα: 20: 30
Εισιτήριο: €10 (κανονικό), €7 (μειωμένο)

Κάπου πιο πέρα κι από το κάπου ενός μυαλού τεμαχισμένου, που αντέχει το λίγο, το επί μέρους, μιας ολόκληρης ζωής, κομματιασμένης. Εκεί που η μνήμη γίνεται αιχμηρή, σαν κρύο κομμάτι σπασμένου καθρέφτη. Όταν το παρόν περικυκλώνει απειλητικά τη μεταβαλλόμενη ύπαρξη και το παρελθόν κουβαλά αβέβαια, κοριτσίστικα γελάκια και δάκρια αναμνήσεων που δεν καταχωρήθηκαν στο συνειδητό, αναλαμβάνει η άλλη. Η γυναίκα του καθρέφτη.

Η Θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theater παρουσιάζει το έργο, «Η Άλλη Γυναίκα στον Καθρέφτη», βασισμένο στις «Χρωματιστές Γυναίκες», του Βασίλη Ζιώγα. Η πρόταση της ομάδας, βασισμένη κυρίως στο νόημα κάτω από τις λέξεις, μελετά τις ηρωίδες ως εναλλακτικές προσωπικότητες του ιδίου ατόμου, το οποίο ανασύρει, πότε τη μια και πότε την άλλη, στην προσπάθειά του να λυτρωθεί. Το μεταφυσικό στοιχείο παίζει έντονο ρόλο και ενδυναμώνεται με εναλλακτικές κινησιολογικές φόρμες.

Δεν υπάρχει σκηνή που να διαχωρίζει θεατές και ηθοποιούς, αφού το κοινό κάθεται γύρω και ανάμεσα , στον σκηνικό χώρο, έτσι που να δημιουργείται μια σύμβαση, στην όποια ο θεατής γίνεται μάρτυρας ενός δράματος, που συμβαίνει μόνο πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο σκηνικός χώρος είναι μια αποθήκη με σκονισμένα φθαρμένα, αντικείμενα, που ξέχασαν την χρήση τους, και αφημένα εκεί υπάρχουν χωρίς να εκπληρώνουν τον λόγο ύπαρξης τους. Κουβαλούν τις αναμνήσεις μιας στοιχειωμένης και διαστρεβλωμένης ζωής, που δεν αντέχεις να θυμάσαι. Άσπροι, ημιδιάφανοι, τοίχοι, οριοθετούν μια εύθραυστη, απόσταση ασφαλείας από το χάος γύρω, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αποκλείσουν την αλληλεπίδραση με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Η ομάδα, στην προσπάθειά της αυτή, συνεργάζεται με το Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια. Μέσα από τη συνεργασία αυτή, επιδιώκεται η διαφώτιση του κοινού για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες τους συνδέσμου, που είναι συνυφασμένες με τη θεματολογία και την προσέγγιση του έργου. Μέρος των εσόδων της παράστασης θα δοθούν στο σύνδεσμο, για την ανέγερση του πρώτου καταφυγίου θυμάτων βίας στην οικογένεια στην Κύπρο. Εκπρόσωποι και λειτουργοί του συνδέσμου, καθώς και ψυχολόγοι, θα παρευρίσκονται σε κάθε παράσταση και θα ηγούνται συζήτησης, η οποία αφορά, την πρόληψη της άσκησης βίας στην οικογένεια, όπως παροχή άμεσης βοήθειας σε θύματα και θύτες, θεωρητική και πρακτική κατάρτιση ατόμων που ενδιαφέρονται για εθελοντική βοήθεια προς τα θύματα οικογενειακής βίας, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των αρμοδίων, όσο και του κοινού για το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου