Άρχισαν οι εγγραφές στο εργαστήρι Σεπτέμβριος 2013

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ: Πόλεμος σε τέσσερις τοίχους















Παγκύπρια πρεμιέρα από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στη διαφοροποιημένη αρχιτεκτονικά Αίθουσα Columbia της 115ης παραγωγής της ΕΘΑΛ και πρώτης για φέτος της Δεύτερης της Σκηνής, με το Σπιρτόκουτο του Γιάννη Οικονομίδη.  
Παραστάσεις κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 8.30μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 6.30μ.μ. μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου 2011.
Στις 25 Δεκεμβρίου δε θα πραγματοποιηθεί η παράσταση.


Μια Μέρα, εν μέσω καύσωνα, το σπίτι του Δημήτρη -ενός μικρομεσαίου 50αρη οικογενειάρχη- κάπου στον Κορυδαλλό, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης!
Όλα τα μέλη της οικογένειάς του ξεσπάνε ο ένας στον άλλο με απίστευτη λεκτική βία και αποκαλύψεις για πάθη, ζήλειες, ανομολόγητες επιθυμίες και διαφωνίες... Μέχρι που μια απρόσμενη εξομολόγηση τινάζει τα πάντα στον αέρα! Το δράμα μιας λαϊκής οικογένειας, που περνάει τη ζωή της ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους, σε έναν απόλυτα μάταιο, αδιάφορο και «γκρίζο» κόσμο, ένα σωστό μακελειό που θα σας καθηλώσει και, ίσως, ενοχλήσει...
Η παράσταση της Δεύτερης Σκηνής της ΕΘΑΛ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μηνά Τίγκιλη, στην πρωτότυπη εκδοχή του έργου του κύπριου δημιουργού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο μόνιμος συνεργάτης του θεάτρου, Εδουάρδος Γεωργίου και τους φωτισμούς, ένας παλιός γνώριμος-από την Ελλάδα, ο Παναγιώτης Μανούσης.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Λάρκου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Βασιλική Κυπραίου, Στέλιος Ανδρονίκου, Φώτης Γεωργίδης, Αντρια Ζένιου, Μαρία Θεοχαρίδου και συμμετέχει  φιλικά η Ελένη Καλλινίκου.
 













Το οικογενειακό μακελειό με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη (Π. Λάρκου), ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργεί να ξεσπάσει και σε μια μέρα μέσα όλα τινάζονται στον αέρα. Το διαμέρισμα στον Κορυδαλλό μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, η βία χτυπάει κόκκινο, τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο «σπιρτόκουτο» με τη θερμοκρασία της απόγνωσής τους.
Η σύζυγος Μαρία (Β. Κυπραίου), τα παιδιά – λουλούδια (Φ. Γεωργίδης & Α. Ζένιου), όλοι εναντίον όλων και στη μέση ο φωνακλάς πάτερ-φαμίλιας. Καθώς έρχεται η νύχτα, η «αγία ελληνική οικογένεια» διαλύεται. Ο δεύτερος γύρος αρχίζει, η κτηνωδία σερβίρεται σε ακόμα μεγαλύτερες δόσεις και η πτώση του Δημήτρη μοιάζει να μην έχει τέλος.


Μην το Χάσετε!

ΠΡΟΣΟΧΗ, η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί στη παράσταση και ορισμένες σκηνές της ΜΠΟΡΕΙ να ΣΟΚΑΡΟΥΝ...
Το Γενάρη του 2012 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία, η ΕΘΑΛ θα παρουσιάσει το έργο για πέντε βράδια, συγκεκριμένα στις 11, 12, 13 14 και 15 του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου